Huisarts Joost van de Putte

Stad aan 't Haringvliet

Bloedprikken

De prikzusters van het Van Weel - Bethesda ziekenhuis komen vier maal per week in de praktijk om bloed af te nemen:

Maandag10:15tot10:45
Dinsdag9:30tot10:00
Donderdag8:15tot8:45
Vrijdag9:15tot9:45

Zorg dat u een aanvraagformulier en een identiteitsbewijs bij u heeft als u langskomt voor een bloedname. Als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, kunt u ook thuis laten prikken. Neem dan telefonisch contact op met de praktijk op 0187 - 61 12 69.

Bent u per brief door het laboratorium uitgenodigd, dan is het van belang te weten dat u niet per sé op een bepaalde dag hoeft langs te komen. Voor de uitslag van een bloedname in het kader van uw diabetes of risico op hart- en vaatziekten komt u langs op het spreekuur.

Uitslagen

Voor veel uitslagen kunt u voor 10:00 uur telefonisch contact opnemen. Vaak is het echter beter om ze op spreekuur te bespreken. Joost kan dan duidelijkere uitleg geven en eventueel bijkomende zaken meten. Bovendien zijn er ook uitslagen die liever niet per telefoon te horen krijgt.

Wist u dat...

...de PSA vaak in verband wordt gebracht met prostaatkanker. Maar! Een verder gezonde man van 65 met een verhoogde PSA heeft slechts een kans van 4% op prostaatkanker. 96% van de mannen met een verhoogde PSA moet dus onnodige en ingrijpende vervolg-onderzoeken ondergaan.