Huisarts Joost van de Putte

Stad aan 't Haringvliet

Bloedprikken

De prikzusters van het Van Weel - Bethesda ziekenhuis komen viermaal per week in de praktijk om bloed af te nemen:

Maandag10:15tot10:45
Dinsdag9:30tot10:00
Donderdag8:15tot8:45
Vrijdag9:15tot9:45

Zorg dat u een aanvraagformulier en een identiteitsbewijs bij u heeft als u langskomt voor een bloedname. Als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, kunt u ook thuis laten prikken. Neem dan telefonisch contact op met de praktijk op 0187 - 61 12 69.

Bent u per brief door het laboratorium uitgenodigd, dan is het van belang te weten dat u niet per sé op een bepaalde dag hoeft langs te komen. Voor de uitslag van een bloedname in het kader van uw diabetes of risico op hart- en vaatziekten komt u langs op het spreekuur.

Diëtiek

ProVie-and

Op regelmatige basis heeft een diëtiste van ProVie-and spreekuur in de praktijk. Ze maken ook deel uit van de ketenzorg van Zorggroep Haringvliet en zijn vaste behandelaar als het gaat om diabetes, COPD en hart- en vaatziekten.

De diëtisten van ProVie-and zijn de deskundigen op het gebied van voeding en gedrag. Ze zijn ervaren in dieetbehandeling bij diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht, ondervoeding/ondergewicht, COPD en maag-darm-leverziekten.

Astrid Meeuwsen

Podologie

Op vrijdag heeft Astrid spreekuur in de praktijk. Ze is als podologe expert op het gebied van de voet en de behandeling van voetklachten.

Hoe belangrijk uw voeten zijn, merkt u pas wanneer er iets mis is. Pijnklachten aan uw voeten en snel vermoeide voeten zijn erg hinderlijk in uw dagelijks leven. Maar ook kuit-, knie-, heup- en nekklachten kunnen vanuit de voet ontstaan. Onze voeten zijn immers het fundament van ons lichaam. Beenlengteverschil komt vaker voor dan u denkt. Dit kan rugklachten veroorzaken. Met een simpele zool met hakverhoging kunnen we het probleem oplossen/ verminderen. Nieuw in de podologiepraktijk is de echografie: hierbij kunnen we gerichter in uw voet kijken. Een betere diagnose stellen. Zo kunnen we bv. bij hielpijnklachten, beter beoordelen of er sprake is van een peesscheuring of een hielspoor of een probleem met het vetkussen van de hiel!

In de laatste jaren is de huisartsgeneeskunde enorm veranderd. Het aantal mensen dat in de praktijk werkzaam is nam dan ook flink toe. In de loop der jaren kwam er een praktijkondersteuner bij, een diabetesverpleegkundige, een POH-GGZ. Bovendien heeft de podologe een spreekuur, maar ook de dietiste, de prikzusters en steeds meer mensen die zich met de zorg bezighouden.

Allerlei 'ketenzorg' kwam de praktijk binnen voor patientengroepen met diabetes, COPD, astma, ouderdom en hart- en vaatziekten. De huisarts werd eerstelijns-manager en moest vechten om zijn beroep in stand te houden. Om de zorg persoonlijk en betrokken te houden.

Bovendien is de praktijk DEKRA gecertificeerd dat een hoop controle-systemen en regels met zich meebracht. Allemaal goed voor de transparantie, maar vaak ook gaat het ten koste van de tijd en energie die je rechtstreeks in de patientenzorg kunt steken.