Vaccinatie boekjes

(25-03-2021)

Omdat vaccineren helemaal hip is, sinds een aantal weken, hebben we vaccinatieboekjes op voorraad genomen. Voor vijf euro zijn ze te koop aan de balie. U kunt erin niet alleen de COVID-vaccinatie laten vastleggen, maar er is ook ruimte voor oudere vaccinaties tegen andere ziektes.

Uw Zorg Online

(1-01-2024)

Ons patientenportaal is in de lucht! Dat is een enorme stap in de toekomst en het geeft u als patient een hele hoop controle over uw gezondheid. Maak een account aan bij Uw Zorg Online.

U kunt dan gemakkelijk:

  • Afspraken maken

  • Medicatie aanvragen

  • Een mail-consult voeren

  • Metingen (zoals bloeddruk) doorgeven

  • Uw dossier inzienBloedprikken

(26-08-2023)

Het bloedprikken is veranderd. Bloedprikken via het nieuwe laboratorium (DVU) is sneller, goedkoper voor de patient en flexibeler. We verwachten de zorg hierdoor een stimulans te geven. De assistentes zijn speciaal opgeleid een aangevuld met een nieuwe bloedprikzuster. Haar naam is Ghida en ze prikt kundig en pijnloos. Verder kunnen we vanaf nu een aantal waarden ter plaatse direct bepalen met een vingerprikje.

Doctor Dick

(5-05-2023)

Dick Kruijthoff, onze vaste arts op woensdagochtend, is gepromoveerd op zijn onderzoek naar wonderbaarlijke genezing na gebed. Aan de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft hij met succes zijn proefschrift verdedigd. Op 2 mei was hij vervolgens te gast bij Op1 om op televisie te vertellen over zijn onderzoek. Gelukkig blijft hij tijd vinden om in ons kleine dorpje voor u te zorgen.

Raku op Flakkee

(26-02-2023)

Een klein beetje reclame mag best. Mijn echtgenote Marieke geeft keramiek workshops bij ons thuis. In het hemelvaart weekeinde (26 tot 29 mei) geeft ze Raku demonstraties op de haven in Stad aan 't Haringvliet. Raku is een spectaculaire vorm van keramiek waarbij de kommen na het bakken in brand worden gezet. Komt dat zien of schrijf u in voor een workshop.

Haar website is gemaakt door haar man (door mij!).

Vitamine D niet meer vergoed

(10-01-2023)

Vanaf 1 januari 2023 worden alle middelen die vitamine D (colecalciferol) bevatten niet meer vergoed door de verzekeraars. Deze moeten dus contact aan de balie afgerekend worden. Vergeet niet uw portemonnaie of PIN-pas mee te nemen als u deze middelen komt ophalen bij de balie. Wij lezen op de website van de overheid: "Als u vitamine D gebruikt, is het belangrijk om dit te blijven doen." Wij hadden dat een goede reden gevonden om het te blijven vergoeden, maar wij zijn helaas geen minister...

Super-patienten

(19-03-2020)

Van Maliepaard Bloembollen kregen we vandaag een zee aan tulpen om uit te delen aan onze bezoekers! Het is een erg lastige tijd, maar er gebeuren ook ontzettend mooie dingen. Wat hebben we geweldige patienten!

Super-patient

(18-03-2020)

Van Pieter van Gurp kregen we vandaag 150 mondkapjes gedoneerd! Aangezien we er nog maar 20 over hadden, zijn we heel, heel blij met deze actie. Enorm bedankt!!!

Privacy en mail

(5-01-2020)

Vanwege de nieuwe privacywet is er van alles veranderd in de manier waarop huisartsen met hun patiƫnten contact mogen hebben. Gek genoeg zijn vooral de modernere manieren van communiceren (zoals mail) een beetje in de ban gedaan en worden middelen uit het stenen tijdperk (zoals faxen) als veilig beschouwd. Veel van u kennen mijn mail-adres. Helaas mag ik dat niet meer gebruiken om over uw problemen te converseren of om uitslagen door te geven of te bespreken. De overheid beschouwt dat als onveilig. Ik adviseer u dus met klem om u in te schrijven voor eServices. Een beveiligde manier om toch online contact te houden. Hiervoor moet u wel eerst aan de balie een handtekening zetten. De assistente weet er bijna alles van.