Huisarts Joost van de Putte

Stad aan 't Haringvliet

De praktijk

De praktijk is gelegen in het mooie Stad aan 't Haringvliet en bedient ongeveer 1500 patienten. Sinds 2005 zwaait Joost van de Putte de scepter met veel plezier. We streven naar verantwoorde en betrokken zorg dicht bij huis en hoewel de overheid en de zorgverzekeraars geneeskunde steeds meer aan banden leggen en inperken, hechten we aan ouderwetse huisartsenzorg met korte lijnen en compassie.

De praktijk is gecertificeerd door DEKRA.

Tijden

We zijn de hele week geopend van 8:00 tot 17:00 uur. Op donderdagmiddag zijn we alleen telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. Wilt u ons bellen, dan doet u dat voor 10:00 uur, zodat de assistente daarna voldoende tijd heeft voor administratieve taken en het bereiden van de medicatie.

Apotheek

De apotheek heeft dezelfde openingstijden als de praktijk. Het ophalen van de medicatie gebeurt van 16:00 tot 17:00 uur. Op donderdagmiddag zijn we gesloten. Als u de herhaalmedicatie de ene dag voor 10:00 uur bestelt, ligt het de volgende dag voor u klaar.

Ook de apotheek is gecertificeerd door DEKRA.

Pro-actief herhalen

Gebruikt u chronische medicatie, dan is het aan te bevelen om deze 'pro-actief' te laten herhalen. U hoeft dan niet meer zelf te bestellen en u krijgt een berichtje wanneer de volgende portie medicijnen opgehaald kan worden.

Bezorgen

De bezorgster, Jolande, brengt voor een kleine vergoeding de medicatie voor u langs aan huis. U moet wel zelf thuis zijn, want ze moet de medicijnen persoonlijk aan u overhandigen.

In 2005 nam Joost van de Putte het stokje over van Herman Maas. Sindsdien is er veel veranderd in de organisatie en in de regelgeving. Zo werken we nu met assistentes en praktijk-ondersteuners en werd de praktijk vanaf 2006 gecertificeerd. In dat jaar ging ook de nieuwe zorgwet van start en begonnen we met deelname aan zorgprogramma's van Zorggroep Haringvliet. Aanvankelijk ging het om diabetes, maar inmiddels ook om COPD, astma, ouderenzorg en cardiovasculair risicomanagement. In het huidige stelsel is de huisarts veel meer manager dan voorheen, maar de uitdaging is juist om huisarts te blijven.

In 2015 verhuisden we naar een nieuw gebouw en kregen we extra ruimte die al gauw gevuld werd door een podologe, een POH-GGZ, een dietiste, een diabetes-verpleegkundige, etc.